Tromsø i solnedgang

Bygger boliger tilrettelagt for fremtiden på Fløylia i Tromsø

I boligprosjektet Fløylia i Tromsø, som omfatter 750 boenheter, legges alle parkeringsplasser opp med ladeinfrastruktur slik at den enkelte beboer kan velge om de vil lade bilen hjemme.

Hjemmelading er fremtiden

– Du er jo nesten avhengig av å ha muligheten til å lade hjemme, tenker jeg, særlig når elbilandelen øker såpass mye som den gjør. Det offentlige ladetilbudet er jo begrenset og innen få år kan det bli påbudt med elbiler, sier Kjetil S. Paulsen, daglig leder i Fløylia AS og prosjektleder i Barlindhaug Eiendom.

For den framsynte utbyggeren falt valget på Ohmia Charging fordi de kan legge opp til elbillading for både blokkbebyggelse og rekkehusbebyggelse som omfatter lange rekker av boliger med carporter.


Ohmia Charging har gjort det enkelt for kundene

Det kreves ingen investeringskostnad når Ohmia Charging legger opp lademuligheter på samtlige parkeringsplasser i prosjektet.

– Vi er ute etter teknologi som er fremtidsrettet til våre boligprosjekter. Ohmia har gjort det enkelt for kundene ved at hver enkelt kunde kan tegne sitt eget ladeabonnement og så er ladeenhetene adskilt og abonnementene er priset ut fra den enkeltes forbruksmønster, sier Paulsen.

I prospektet får alle informasjon om at de kan bestille lader når de har behov for det. Laderen kommer i posten og klikkes enkelt på plass av beboeren. De som har elbil, kan opprette et ladeabonnement og lade fra første stund. Alle p-plasser er altså klargjort for lading – det kaller vi Ohmia Plug and play.

Kjetil S. Paulsen, prosjektleder i Barlindhaug Eiendom

Boliger som er tilrettelagt for fremtiden

I Fløylia har de valgt å ha de mest moderne løsningene tilgjengelig for sine beboere. I tillegg til ladeanlegg for elbil, har boenhetene blant annet en grunninstallasjon for smarthusløsning som gjør at de kan styre varme og lys via en app.

– Vår filosofi er å bygge boliger som er tilrettelagt for framtida vi går i møte, sier Paulsen.

Byggingen i Fløylia starter våren 2021, og de første boligene er innflyttingsklare våren 2022. Allerede nå er over 90 % av enhetene i de tre første salgstrinnene solgt. Det fjerde legges ut for salg i disse dager.

– Fløylia er et område på fastlandet, 3 km fra sentrum, hvor det kommer rekkehus og leiligheter samt etter hvert butikk, treningssenter og en liten skibakke med skitrekk. Det er også regulert barnehage i området. Boligene bygges for folk i alle aldre, forteller Paulsen.

Fløylia boliger i Tromsø

Elbiler øker mest i Norge

Nybilsalget i 2020 viser at elbiler øker mest. Dette gjelder i hele landet.

– Elbiler er like utbredt i Tromsø som i resten av Norge og vi ønsker å bidra til at våre beboere får en enkel hverdag med hjemmelading. Dette er fremtiden, avslutter Paulsen.

Vil du tipse ditt borettslag eller sameie om Ohmia Charging? 

Vil du ha Ohmia Charging i ditt boligselskap?