Mann i bil i parkeringskjeller

Lilleby sameie hadde ladeløsning til noen, men ikke til alle

Ønsket en ladeløsning for alle i sameiet

Lilleby er en rehabilitert bydel i Trondheim hvor det er 110 rekkehus og leiligheter. Det er et bilfritt område med parkeringsplasser i kjellere. Steinar Nordrum er styreleder i et av sameiene som har ansvar for en kjeller som rommer hele 177 parkeringsplasser. Noen av parkeringsplassene hadde ladeløsning i form av stikkontakter. Den eksisterende ladeløsningen var ikke noe styret hverken anså som anbefalt eller som levedyktig i fremtiden.

- Vi hadde brukerundersøkelse blant beboere for å lodde stemmingen for ladeanlegg. En del ville ha det med en gang, men de fleste ville ha muligheten til den neste bilen de skulle kjøpe, for den skal være elektrisk. Så vår jobb var da å finne noen som kunne levere dette.

Vi sjekket markedet grundig, hadde møter med flere leverandører og kravspesifikasjonen ble større etterhvert som kunnskapen om ladeanlegg økte.

-Vi skjønte tidlig at infrastrukturen var meget viktig. Har vi strøm nok? Hvor er nærmeste trafo? Hvor store blir driftskostnadene? Hva med oppgraderinger? Vi vil jo ikke ta opp lån.

Helt relevante spørsmål som alle sameier og borettslag stiller. Et av selskapene Nordrum hadde møter med var Ohmia Charging.

Nordrum foran deler av Lilleby sameie
-Det handler om balansen mellom risiko og den varen du faktisk får levert. Her er det balanse, derfor gikk styret inn for Ohmia Charging.

 

Det vekket bekymring hos Nordrum når han forsto hvor mye tid og energi styret i Lilleby kunne måtte bruke på å administrere de 177 p-plassene. I tillegg til selve administreringen kommer jobben med å ta seg av fakturering, support og kontroller av anlegget. 

-Det som var tiltalende med Ohmia Chargings løsning var at de tok hele kostnaden og all administrasjon. Vi gjorde egentlig ikke noe annet enn å stille parkeringsplassene til disposisjon.

I parkeringskjelleren under Stjørdalsveien 7-21 er nå alle parkeringsplasser ferdigstilt og Ohmia plug-and-play klargjorte. Når en beboer får behov for elbillading bestiller de sitt ladeabonnement på Ohmia Chargings nettsider og får tilsendt en lader i posten. Laderen kan enkelt klikkes på strømuttaket av beboeren selv. Smartsystemet vil selv fordele og justere strømkapasiteten til der det trengs mest. Ingen trenger å bekymre seg for å ikke få strøm. 

Nordrum har ingen problemer med å anbefale Ohmia Charging til andre. 

Ohmia Charging plug-and-play
Med Ohmia plug-and-play fikk alle 177 p-plasser strømuttak og deksel - klare for lading!

Les mer om Ohmia plug-and-play