Voksenskogen borettslag, sett fra tunet tidlig om morgenen.

Voksen elbilsatsing i Voksenskogen

Voksenskogen borettslag i Oslo sonderte markedet grundig før de valgte ladeløsning. De valgte Ohmia Charging. – Et enkelt valg, sier styrelederen for borettslaget, Anders Carlstrøm.

Klokka er 08:00, Anders har akkurat vært på morgentur med hunden, Lacy, en gylden blanding av Cocker spaniel og Lagotto. Det er en kjølig og snøløs januarmorgen på Voksentoppen i Oslo. Runden ble kort, og Anders tar oss med til den tidligere vaktmesterboligen som nå er omgjort til styrerom for borettslaget.

Voksenskogen borettslag har hatt elbillading fra Ohmia Charging siden sommeren 2019.

Anders på styrerommet, norsk flagg i bakgrunnen

– Det var viktig for oss at alle i borettslaget kan koble seg på infrastrukturen etter hvert, sier Anders, som er styreleder.

Styrerommet er rent, uoppvarmet og strippet for dekor foruten et norsk flagg som henger på den ene veggen og en borettslagsbokhylle som inneholder diverse.

Ti av de 86 som bor i borettslaget hadde behov for lading av elbil eller ladbar hybrid. Borettslaget hentet inn tilbud fra flere leverandører av ladeanlegg.

Planen var å eie infrastrukturen selv. Sånn ble det ikke.

Ingen vil jo betale for at naboen skal få noe man selv ikke har bruk for.

– Da Ohmia Charging kom med et tilbud, hørtes det nesten litt for bra ut til å være riktig. Ingen tilbyr samme løsning. Borettslaget slapp å ta investeringen og øke fellesgjelden for å betale for infrastrukturen kun ti trengte, sier Anders og fortsetter;

– Ingen vil jo betale for at naboen skal få noe man selv ikke har bruk for. Det økonomiske her er bra, slår Anders fast. Anders har bakgrunn fra finans og god oversikt over tall.

Borettslaget ble bygd i 1981/1982, lenge før biler kjørte på strøm. Den teknologiske utviklingen skjer raskt, også på elbilfronten.

Når neste generasjon ladere kommer, får vi de installert av Ohmia Charging.

– Det skjer så mye med utviklingen, og ladebokser må skiftes ut. Jeg ser ikke noe poeng i at vi som borettslag skal eie ladeparken og utstyret selv. Det er behagelig at vi ikke sitter med store investeringskostnader og oppgraderingsansvar. Når neste generasjon ladere kommer, får vi de installert av Ohmia Charging. Og skulle det skje noe, så ringer vi bare, sier Anders fornøyd.

Anders Carlstrøm er i parkeringskjelleren der de har lading levert av Ohmia Charging.

Styret har null administrasjon.

– Når nye beboere i borettslaget vil ha lading for elbil eller ladbar hybrid, går bestillingen direkte til Ohmia Charging. Styret har null administrasjon, og det er veldig kjekt, sier Anders.

Anders har venner som bor i andre borettslag der de manuelt må stemme av hvor mye strøm hver enkelt har brukt og hvor mye beboere skal betale. Det tar tid. Det slipper Anders. I dag skal han male stua si.

Hva kan Ohmia Charging tilby ditt boligselskap?

Sjekk om du kan bestille lading eller kontakt oss.

Anders Carlstrøm er i parkeringskjelleren der de har lading levert av Ohmia Charging.