Voksenskogen borettslag, sett fra tunet tidlig om morgenen.

Voksen elbilsatsing i Voksenskogen

Voksenskogen borettslag i Oslo sonderte markedet grundig før de valgte ladeløsning. De valgte Ohmia Charging. – Et enkelt valg, sier styrelederen for borettslaget, Anders Carlstrøm.

Klokka er 08:00, Anders har akkurat vært på morgentur med hunden, Lacy, en gylden blanding av Cocker spaniel og Lagotto. Det er en kjølig og snøløs januarmorgen på Voksentoppen i Oslo. Runden ble kort, og Anders tar oss med til den tidligere vaktmesterboligen som nå er omgjort til styrerom for borettslaget.

Voksenskogen borettslag har hatt elbillading fra Ohmia Charging siden sommeren 2019.

Anders på styrerommet, norsk flagg i bakgrunnen

– Det var viktig for oss at alle i borettslaget kan koble seg på infrastrukturen etter hvert, sier Anders, som er styreleder.

Styrerommet er rent, uoppvarmet og strippet for dekor foruten et norsk flagg som henger på den ene veggen og en borettslagsbokhylle som inneholder diverse.

Ti av de 86 som bor i borettslaget hadde behov for lading av elbil eller ladbar hybrid. Borettslaget hentet inn tilbud fra flere leverandører av ladeanlegg.

Planen var å eie infrastrukturen selv. Sånn ble det ikke.

Ingen vil jo betale for at naboen skal få noe man selv ikke har bruk for.

– Da Ohmia Charging kom med et tilbud, hørtes det nesten litt for bra ut til å være riktig. Ingen tilbyr samme løsning. Borettslaget slapp å ta investeringen og øke fellesgjelden for å betale for infrastrukturen kun ti trengte, sier Anders og fortsetter;

– Ingen vil jo betale for at naboen skal få noe man selv ikke har bruk for. Det økonomiske her er bra, slår Anders fast. Anders har bakgrunn fra finans og god oversikt over tall.

Borettslaget ble bygd i 1981/1982, lenge før biler kjørte på strøm. Den teknologiske utviklingen skjer raskt, også på elbilfronten.

Når neste generasjon ladere kommer, får vi de installert av Ohmia Charging.

– Det skjer så mye med utviklingen, og ladebokser må skiftes ut. Jeg ser ikke noe poeng i at vi som borettslag skal eie ladeparken og utstyret selv. Det er behagelig at vi ikke sitter med store investeringskostnader og oppgraderingsansvar. Når neste generasjon ladere kommer, får vi de installert av Ohmia Charging. Og skulle det skje noe, så ringer vi bare, sier Anders fornøyd.

Anders Carlstrøm er i parkeringskjelleren der de har lading levert av Ohmia Charging.

Styret har null administrasjon.

– Når nye beboere i borettslaget vil ha lading for elbil eller ladbar hybrid, går bestillingen direkte til Ohmia Charging. Styret har null administrasjon, og det er veldig kjekt, sier Anders.

Anders har venner som bor i andre borettslag der de manuelt må stemme av hvor mye strøm hver enkelt har brukt og hvor mye beboere skal betale. Det tar tid. Det slipper Anders. I dag skal han male stua si.

 

Hva kan Ohmia Charging tilby ditt boligselskap?

Sjekk om du kan bestille lading eller kontakt oss.

Anders Carlstrøm er i parkeringskjelleren der de har lading levert av Ohmia Charging.

Nytt fra Ohmia Charging

Har du ladeabonnement på elbil hjemme, slipper du å tenke på ulempene med slitasje på batteriet, ladekøer og høye kostnader. Da starter du hver dag med fulladet bil! Hurtigladere virker som en kjapp plan b, siden du på en halvtime kan få elbilens batteri fra 20 til 80 prosent i sommerhalvåret (avhengig av hvilken bil du har).
Dersom dere har vedtatt å bygge felles ladeanlegg i boligfellesskapet, er det gode nyheter – også for deg som ikke har elbil selv. Bilparken i Norge byttes gradvis ut til fordel for elbiler, og du vil naturligvis at elbilistene skal komme på visning. Særlig når du vet at én ekstra budgiver kan bety minst 36 000 kr mer igjen for leiligheten din!
Se hvilke krav du bør stille til de som bygger ladeanlegg for å vite hva dere faktisk får for pengene boligfellesskapet investerer, og hvor mye du som sluttbruker må ut med fra egen lomme.
Vil du vite mer om Ohmia Charging?
Fyll ut feltene i skjemaet, så tar vi kontakt med deg.
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger slik at vi kan gi deg informasjon og følge deg opp. Ohmia Charging følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysningene dine.

Informasjonen du gjør tilgjengelig for oss er de opplysningene du fyller ut i skjemaet. Dette er navn, e-post, telefon, navnet på sameiet eller borettslaget ditt, antall p-plasser og internett og TV leverandør.

Ved å sende inn skjemaet til Ohmia Charging godtar at informasjonen du registrerer blir gjort tilgjengelig for oss. Ohmia Charging bruker databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne. Vi har inngått avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen.

Informasjonen vil bli benyttet for å holde deg oppdatert om Ohmia Charging og vi vil kunne ta kontakt for oppfølging. Vi vil kunne kommunisere med deg på e-post, telefon og gjennom målrettet informasjonsdeling på nettsteder og i relevante medier som Facebook, Instagram og Google.
Du kan på et hvilket som helst tidspunkt be om å bli slettet fra listen vår, og du vil deretter ikke motta informasjon eller bli kontaktet av oss.

Se vår personvernerklæring for mer informasjon.