Mann og gutt i ladeanlegg i borettslag eller sameie

Elbillading i borettslag og sameie

Kort om oss

Ohmia Charging er Norges største leverandør av elbillading til borettslag og sameier. Vi leverer elbillading som en tjeneste – helt administrasjonsfritt for styret, og enkelt for beboere.

Med Ohmia Charging får alle i borettslaget eller sameiet mulighet til å lade når de har behov for det. Alle p-plasser vil bli klargjort for lading, ved at vi legger opp strømtilførsel og forsegler det med et deksel. Det kaller vi Ohmia Plug and Play.

Vi er eid av TrønderEnergi som har mange tiårs erfaring med fornybar energi og grønn omstilling. Sammen leverer vi fornybar energi med opprinnelsesgarantier til alle våre ladeanlegg.

Elbillading som en tjeneste

Lading har aldri vært enklere enn når det leveres som en tjeneste, for både styret og beboer. Som en rendyrket tjenesteleverandør tar vi oss av alt fra drift av anlegget til vedlikehold, teknologiske oppdateringer, kundeservice og fakturering. Ladeanlegget er altså helt administrasjonsfritt for styret og inkluderer full garanti, i motsetning til hvis man eier anlegget selv.

  • Drift og vedlikehold av anlegget innebærer at vi har totalansvaret for at alt fungerer som det skal. Vi utfører forskriftsmessige kontroller og følger opp hvis noe må utbedres.
  • Vi bytter ut ladebokser eller andre komponenter ved behov uten ekstra kostnad. Ved teknologiske skifter oppdaterer vi teknologi eller infrastruktur, slik at dere ikke risikerer et utdatert ladeanlegg som vil kreve store investeringer etter noen år.
  • Vår kundeservice har god responstid og høy kompetanse, og kan nås på e-post, via facebook eller på telefonnummer 46 42 60 00.
  • Vi tar oss av all fakturering og gjør det enkelt for både styret og beboere.
  • Styret har kun ett kontaktpunkt å forholde seg til, en person er ansvarlig for hele ladeanlegget, inkludert ladeboksene.
  • Det er enkelt og rimelig for beboere å få installert lader.
  • Anlegget medfører ingen økte strømkostnader, nettleie eller effektleddkostnader for boligselskapet – vi installerer egen strømmåler og eget strømabonnement.

Tar man ansvar for anlegget selv, må man være klar over at det ofte medfører at man må involvere en leverandør som kan drifte anlegget og utføre lovpålagte kontroller. Dessuten må man ta seg av oppgaver som å påse at kontroller utføres, holde oversikt over riktig pris på kWt til enhver tid, avlesning og fakturering av strømforbruk, koordinering av nye ladebrukere og flytting, samt eventuelt utvidelse av anlegget.

Fast og forutsigbar månedspris med alt inkludert

Ifølge presiseringen i borettslagsloven gjeldende fra 1. januar 2021 har alle krav på lademulighet i sitt boligselskap. Det har ført til at mange styrer ønsker å få på plass en løsning som i minst mulig grad gir beboere merkostnader. Hvis man selv tar ansvar for oppføring av ladeanlegget, er det lett å glemme betydelige kostnader knyttet til oppføring, drift, og vedlikehold av anlegget, lovpålagte kontroller, internett og økte strømkostnader.

Når borettslaget eller sameiet inngår en avtale med oss settes det en fast månedspris i form av et ladeanleggsabonnement. Abonnementet dekker bygging og drift av ladeanlegget (se forrige avsnitt), og inkluderer dessuten eventuelle oppgraderinger av strømnettet og installering av wifi.

Månedsprisen fordeles vanligvis på beboerne i form av en liten økning i felleskostnader. Boligselskapet slipper dermed en betydelig etableringskostnad, og avtalen gir forutsigbarhet for både styret og beboere.

Beboere bestiller selv ladeabonnement når de har behov for det, og abonnementet inkluderer blant annet strøm og ladeboks. Les mer om ladeabonnement for beboere.

Kvalitetsanlegg bygget for fremtiden

Hos oss står kvalitet i høysetet og vi er opptatt av å levere god kvalitet i alt vi gjør til enhver tid. Derfor kan du være sikker på at våre ladeanlegg er av beste kvalitet, robuste og bygget for behovene dere vil ha i fremtiden. Les mer om kvalitet på våre ladeanlegg.

Vår ladeteknologi identifiserer og fordeler den tilgjengelige kapasiteten i strømnettet på en smart måte. Dette gir bedre utnyttelse av tilgjengelig effekt enn med mange individuelle ladere som ikke snakker sammen.

Leveranseprosessen

Etter at en avtale er inngått, vil en av våre prosjektledere starte planleggingen sammen med dere, og følge hele prosjektet frem til ferdigstilling. Det betyr at styret kun har en kontaktperson å forholde seg til. Vi benytter kun installatører som vi har en avtale med og relasjon til, og som bygger etter vår installasjonsveiledning. Les mer om hvordan vi bygger våre ladeanlegg.

Lokal forankring

Ohmia Charging har kontorer i Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo, og har ladeanlegg i hele landet. En av våre salgsrepresentanter eller prosjektledere er aldri langt unna, og vil bistå ved behov. Vi har også avtaler med lokale installatører i hele landet, som har kompetanse på og erfaring med våre ladeanlegg.
Bestill befaring
Fyll ut feltene i skjemaet, så tar vi kontakt med deg for en uforpliktende befaring.
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger slik at vi kan gi deg informasjon og følge deg opp. Ohmia Charging følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysningene dine.

Informasjonen du gjør tilgjengelig for oss er de opplysningene du fyller ut i skjemaet. Dette er ditt navn, din rolle i boligselskapet, telefon, navnet og adresse til sameiet eller borettslaget ditt, antall p-plasser og internett og TV leverandør.

Ved å sende inn skjemaet til Ohmia Charging godtar at informasjonen du registrerer blir gjort tilgjengelig for oss. Ohmia Charging bruker databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne. Vi har inngått avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen.

Informasjonen vil bli benyttet for å holde deg oppdatert om Ohmia Charging og vi vil kunne ta kontakt for oppfølging. Vi vil kunne kommunisere med deg på e-post, telefon og gjennom målrettet informasjonsdeling på nettsteder og i relevante medier som Facebook, Instagram og Google.
Du kan på et hvilket som helst tidspunkt be om å bli slettet fra listen vår, og du vil deretter ikke motta informasjon eller bli kontaktet av oss.

Se vår personvernerklæring for mer informasjon.