Lading gjort rettferdig

Stadig flere kjøper seg ladbare biler, og behovet for elbillading i boligselskaper øker. Det er ofte vanskelig å finne en rettferdig fordeling av kostnadene til ladeinfrastruktur mellom beboerne. 

Med den nye eierseksjonsloven i 2018 fikk sameier en ny regel om lading av ladbare biler. Styret kan ikke si nei til en seksjonseier som ønsker ladepunkt med mindre de har en saklig grunn. Stortinget har bedt regjeringen om å lage en tilsvarene bestemmelse for borettslag. Hvordan skal beboerne fordele kostnadene seg imellom når noen har elbil og andre ikke?

Ladetjenesten fra Ohmia Charging gir boligselskapet en rettferdig løsning på dette:

Det er ikke alle som har bil. Det applauderer vi. 
Det er ikke alle som har ladbar bil. Det forstår vi. 
Det er rett og slett ikke alle som har behov for lading, og derfor er det urimelig at alle i boligselskapet skal være med å betale for en infrastruktur de ikke benytter.


Det er derfor vi leverer en komplett ladepark helt uten kostnad for felleskapet. Kun de som trenger lader betaler for tjenesten. Med vår løsning er det ikke bare de som har ladbar bil som er vinnerne, men også de som ikke trenger lader nå. Alle får tilrettelagt for lading når boligselskapet inngår avtale med Ohmia Charging, og det vil resultere i en verdiøkning av boligen – uten noen kostnad.