09 JUL
Dame som bruker hurtiglader til elbil

Derfor bør du begrense bruk av hurtiglader til elbil

Har du ladeabonnement på elbil hjemme, slipper du å tenke på ulempene med slitasje på batteriet, ladekøer og høye kostnader. Da starter du hver dag med fulladet bil! Hurtigladere virker som en kjapp plan b, siden du på en halvtime kan få elbilens batteri fra 20 til 80 prosent i sommerhalvåret (avhengig av hvilken bil du har).

Men det er gode grunner til å begrense hvor ofte du benytter deg av hurtiglading.

Hurtiglading kan være skadelig for elbilen

For mye hurtiglading kan skade elbilbatteriet slik at du taper kapasitet over tid, både pga varmeutvikling i pakken som gir slitasje, men også fordi du ikke gir bilen anledning til å balansere cellene sine hyppig nok dersom hurtiglading benyttes som den primære formen for lading.

Husk også at du ikke bør lade elbilbatteriet mer enn 80 prosent. Dette er mest av hensyn til dine med-elbilister. Bilen vil senke hastigheten mot toppen av pakken, og det går dermed veldig tregt, og da okkuperer du plassen noen andre kunne hatt mye større glede av.

Kø på ladestasjoner

Etter hvert som elbiler har blitt mer vanlig, har det blitt mer trengsel på ladeplassene. Du har kanskje merket at du ofte sitter i kø for å få lade bilen, eller at elbilister parkerer på p-plass med lademulighet, uten å lade, fordi det er for lite parkeringsplasser? Det er irriterende når du trenger å lade raskt for å komme deg videre, og det er heller ikke tidsbesparende.

Dyrt og varierende kvalitet på hurtigladere

Å satse på hurtiglader kan være en dårlig idé, selv om du har tid til å vente i kø og er motivert til å betale for ladingen. Med ujevne mellomrom er kommersielle ladeanlegg nede eller overbelastet, noe som betyr at du ikke får ladet. Om det er for kaldt ute, får du heller ikke ladet særlig fort, og det koster tilsvarende mer.

Invester i bedre rekkevidde

Trøsten er at nye elbiler får stadig bedre rekkevidde, slik at du ikke trenger å lade bilen like ofte. Da blir også presset på offentlige ladestasjoner mindre, når du en sjelden gang er nødt til å lade ute.

Vær uavhengig av offentlig ladeplass i det daglige

Dersom du bor i borettslag eller sameie, kan dere få et smart ladeanlegg som sikrer beboere fulladede biler hver morgen. Du starter hver eneste dag med maksimalt av muligheter, og du slipper å tenke på ladestasjoner i det daglige, for du kan abonnere på billading hjemme.

Se video under om hvordan det fungerer.

Les mer om fordelene med ladeanlegg fra Ohmia her.


Andre nyheter

Det er ikke lenger noen tvil om hvilken bil som er mest miljøvennlig!

Elbiler genererer stadig mindre klimagassutslipp. En ny internasjonal studie viser at det ikke er noen tvil - elbilen er klart mer miljøvennlig gjennom hele levetiden sammenlignet med en fossilbil 🚘

Skal dere eie ladeanlegget selv? Eller ha elbillading som en tjeneste?

Det er store forskjeller på å eie et ladeanlegg selv og å ha elbillading som en tjeneste. Før dere bestemmer dere for løsning er det avgjørende å kartlegge hvilke ønsker og behov beboerne har. Dere bør også se på hva det koster boligselskapet, og hvor mye beboere må betale fra egen lomme. Her kan du lese mer om hovedforskjellene ⚡️

Opprinnelsesgaranti

I Ohmia Charging er vi opptatt av å gjøre det vi kan for å nå nullutslipps-samfunnet raskest mulig. For å sikre bærekraft i vår tjeneste tilbyr vi kundene våre strøm med opprinnelsesgaranti. Vi leverer 100 prosent fornybar energi via Ohmia Energy, som er eid av TrønderEnergi. Det betyr at du som ladekunde hos Ohmia Charging er sikret fornybar energileveranse til å lade elbilen din med.