21 OKT
Kvinne lader elbil

Elbilandelen øker – på god vei mot nullutslipp i 2025

I 2025 har regjeringen satt som mål at nybilsalget kun skal bestå av nullutslippsbiler. Vi nærmer oss 2025 med stormskritt og salg av elbil har aldri vært høyere! Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) opplyser at hele 77,5 prosent av nybilsalget besto av elbiler i september. Det er grunn til jubel og hurrarop!

Elbil i rask utvikling

Elbiler har vært på markedet i mange år, men det har skjedd en voldsom utvikling siden de første moderne elbilene kom på markedet. Det var først i 2011 at den elektriske bølgen startet, og siden den gang har en rekke nye bilmodeller kommet på banen for å dekke et økende og bredere behov.

Den største utviklingen er større batteripakker, som fører til at rekkevidden til elbiler stadig blir lenger og lenger. Fra å ha en rekkevidde på 85 kilometer har flere av dagens elbiler en rekkevidde på over 500 kilometer. I fremtiden vil de trolig gå mer enn dobbelt så langt.

Utviklingen har ført til at stadig flere brukergrupper i befolkningen velger elektrisk når de skal investere i ny bil. Prisen på elbiler er også en faktor som har utviklet seg i positiv retning, slik at fler og fler har mulighet til å velge elbil. Ifølge Elbilforeningen er det billigere å kjøre elbil, både med tanke på innkjøp, service og vedlikehold, men også med tanke på kostnaden per kjørte kilometer sammenlignet med en fossilbil.

Trender i elbilsalget

Satsningen på elbiler i Norge, med avgiftsfritak på nullutslippsbiler og miljøavgifter på fossile biler, fører til at flere velger ny teknologi.

Tall fra SSB viser at elbilbestanden ved inngangen til 2021 besto av 340 000 elbiler, og ferske tall fra Elbilforeningen viser at elbilbestanden i dag er på 420 000 elbiler. Det er en økning i elbilbestanden på 23,5 prosent bare på 10 måneder, og en økning på over 450 prosent fra 2015.

Med en markedsandel av nybilsalget som har økt fra 17 prosent i 2015 til 63 prosent i 2021 viser den økende elbiltrenden hvor viktig det er å tilrettelegge for lademuligheter «før det er for sent». Utviklingen har ført til endringer og presiseringer i lovverk, teknologi i rask utvikling og nye behov for elbilister.

For å henge med i den rivende utviklingen vil det være avgjørende å bytte fra felles- eller individuelle ladere til et smart ladeanlegg i borettslag og sameier som er skalerbart og kan følge den teknologiske utviklingen over tid.

En ladetjeneste tilpasset en helelektrisk fremtid

Vi i Ohmia Charging ønsker å gjøre alt i vår makt for å bidra til nullutslippssamfunnet. Vi installerer et topp moderne og høyteknologisk ladeanlegg med lastfordeling av strøm som gir fulldekning for alle p-plasser i boligselskapet.

For at alle skal ha mulighet til å skaffe seg elbil tenker vi fremtidsrettet og følger den teknologiske utviklingen og trendene i markedet. La oss sammen bli med å nå målet om en bilpark med null utslipp!

Les mer om ladetjenesten.


Andre nyheter

Elbiler du kan få raskt – kjøpe brukt, abonnere eller lease

Bilprodusenter sliter med å møte etterspørselen etter nye elbiler, og leveringstiden på enkelte modeller har blitt ekstra lang som en følge av komponentmangel og en verdensomfattende pandemi. Det er likevel ingen grunn til å vente med å skaffe seg elbil. Her får du tips til elbiler du kan få raskt – nærmest på dagen!

Ikke vent med å kjøpe elbil – nå er det bra å investere

Kjøpe elbil nå eller vente? Du har kanskje stilt deg selv dette spørsmålet. Men det er ingen grunn til å vente med moroa, du kan trygt kjøpe elbil nå!

Rekordhøye strømpriser - men ikke med elbillading fra Ohmia Charging

Denne høsten har vi allerede sett rekordhøye strømpriser – og det er stor sannsynlighet for at prisene vil fortsette å øke! Som ladekunde hos Ohmia Charging trenger du ikke tenke på noe av dette, siden månedsprisen for elbillading er den samme uansett.