21 OKT
Kvinne lader elbil

Elbilandelen øker – på god vei mot nullutslipp i 2025

I 2025 har regjeringen satt som mål at nybilsalget kun skal bestå av nullutslippsbiler. Vi nærmer oss 2025 med stormskritt og salg av elbil har aldri vært høyere! Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) opplyser at hele 77,5 prosent av nybilsalget besto av elbiler i september. Det er grunn til jubel og hurrarop!

Elbil i rask utvikling

Elbiler har vært på markedet i mange år, men det har skjedd en voldsom utvikling siden de første moderne elbilene kom på markedet. Det var først i 2011 at den elektriske bølgen startet, og siden den gang har en rekke nye bilmodeller kommet på banen for å dekke et økende og bredere behov.

Den største utviklingen er større batteripakker, som fører til at rekkevidden til elbiler stadig blir lenger og lenger. Fra å ha en rekkevidde på 85 kilometer har flere av dagens elbiler en rekkevidde på over 500 kilometer. I fremtiden vil de trolig gå mer enn dobbelt så langt.

Utviklingen har ført til at stadig flere brukergrupper i befolkningen velger elektrisk når de skal investere i ny bil. Prisen på elbiler er også en faktor som har utviklet seg i positiv retning, slik at fler og fler har mulighet til å velge elbil. Ifølge Elbilforeningen er det billigere å kjøre elbil, både med tanke på innkjøp, service og vedlikehold, men også med tanke på kostnaden per kjørte kilometer sammenlignet med en fossilbil.

Trender i elbilsalget

Satsningen på elbiler i Norge, med avgiftsfritak på nullutslippsbiler og miljøavgifter på fossile biler, fører til at flere velger ny teknologi.

Tall fra SSB viser at elbilbestanden ved inngangen til 2021 besto av 340 000 elbiler, og ferske tall fra Elbilforeningen viser at elbilbestanden i dag er på 420 000 elbiler. Det er en økning i elbilbestanden på 23,5 prosent bare på 10 måneder, og en økning på over 450 prosent fra 2015.

Med en markedsandel av nybilsalget som har økt fra 17 prosent i 2015 til 63 prosent i 2021 viser den økende elbiltrenden hvor viktig det er å tilrettelegge for lademuligheter «før det er for sent». Utviklingen har ført til endringer og presiseringer i lovverk, teknologi i rask utvikling og nye behov for elbilister.

For å henge med i den rivende utviklingen vil det være avgjørende å bytte fra felles- eller individuelle ladere til et smart ladeanlegg i borettslag og sameier som er skalerbart og kan følge den teknologiske utviklingen over tid.

En ladetjeneste tilpasset en helelektrisk fremtid

Vi i Ohmia Charging ønsker å gjøre alt i vår makt for å bidra til nullutslippssamfunnet. Vi installerer et topp moderne og høyteknologisk ladeanlegg med lastfordeling av strøm som gir fulldekning for alle p-plasser i boligselskapet.

For at alle skal ha mulighet til å skaffe seg elbil tenker vi fremtidsrettet og følger den teknologiske utviklingen og trendene i markedet. La oss sammen bli med å nå målet om en bilpark med null utslipp!

Les mer om ladetjenesten.


Andre nyheter

Fra og med 1. juli kommer det nye regler for hjemmelading!

Du lader kanskje på «gamlemåten» – i en jordet husholdningskontakt? Det kan du fortsette med hvis du skal nødlade, men nye installasjoner må nå følge den reviderte NEK 400-standarden.

Skal du på ferie med elbil i sommer? Vi gir deg tipsene for en suksessfull tur!

Det er sommer. Det blir (forhåpentligvis) sol. Det er tid for å dra på ferie på (lande)veien med elbil. Her har vi samlet noen smarte tips og råd som du kan ha med deg på turen.

Det er ikke lenger noen tvil om hvilken bil som er mest miljøvennlig!

Elbiler genererer stadig mindre klimagassutslipp. En ny internasjonal studie viser at det ikke er noen tvil - elbilen er klart mer miljøvennlig gjennom hele levetiden sammenlignet med en fossilbil 🚘