01 DES
Nye elbiler du kan få raskt

Elbiler du kan få raskt – kjøpe brukt, abonnere eller lease

Bilprodusenter sliter med å møte etterspørselen etter nye elbiler, og leveringstiden på enkelte modeller har blitt ekstra lang som en følge av komponentmangel og en verdensomfattende pandemi. Det er likevel ingen grunn til å vente med å skaffe seg elbil. Her får du tips til elbiler du kan få raskt – nærmest på dagen!

Brukt eller ny elbil

Etter hvert som elbiler er blitt mer og mer vanlige, har utvalget av brukte elbiler på markedet økt betraktelig, og det selges stadig flere brukte elbiler. FINN oppgir at 15,5 prosent av alle brukte biler som blir solgt via deres nettside er elektriske.

Fordeler med å kjøpe brukt elbil er at prisen ofte er lavere enn verditapet det første året for mange nye biler. Nye elbiler gir mye rekkevidde for pengene, mens en brukt elbil nesten kan betale seg selv i form av sparte drivstoffutgifter. I tillegg er det stor sannsynlighet for at det fremdeles er garanti på elbilbatteriet dersom du kjøper en elbil som ikke er eldre enn åtte år, eller har kjørt mer enn 160 000 kilometer. Her kan du lese mer om kjøp av brukt elbil.

Det finnes også en del nye elbiler du kan få levert raskt, dette er gjerne modeller som har vært i salg en stund, men som allikevel er relativt nye modeller med god rekkevidde. Se Norsk Elbilforenings oversikt over 20 nye elbiler du kan få uten ventetid

Trygghet gjennom leasing

Investering i en ny elbil er kostbart og en bil fører for mange med seg en av de største utgiftene hver måned. Dersom du ikke har nok kapital til å kjøpe egen elbil, kan leasing være et godt alternativ.

Leasingkontraktene er ofte på tre eller fire år, noe som betyr at du bør ha god oversikt over bilbehovet ditt nå, men også hvilket bilbehov du har de nærmeste tre-fire årene. Med leasing har du full bruksrett over elbilen, men også full vedlikeholdsplikt. Du slipper å ta opp lån og binde kapital, men betaler for bruksretten gjennom et engangsinnskudd og et fast månedsbeløp.

Leasing kan oppleves som et trygt alternativ dersom man er redd for å investere i feil teknologi hvis det skjer store teknologiske- og avgiftsendringer. Denne tryggheten må du imidlertid betale for, for du kan ikke forvente å tjene penger på det.

Abonner - elbil bare når du trenger det

Med et bilabonnement får du tilgang til bil mot en fast sum i måneden. Abonnementet inkluderer alt, og du slipper å tenke på det som er stress med det å ha bil. Du trenger ikke være urolig for uforutsette kostnader som service, reparasjoner, forsikring, verditap av elbilen og andre ting som det er kjipt å bruke penger på.

Fordeler med et bilabonnement er mange. Bilabonnement gir deg frihet til å bestemme selv når du vil ha bil. Det er svært fleksibelt, og du kan benytte deg av ulike biler til ulike formål. På denne måten bidrar du også til å spare miljø og klima. Du slipper å ta opp lån, det er ingen etablering- eller innskuddskostnad og det er kort eller ingen bindingstid.

Se elbiler du kan abonnere på hos finn.no.

Kjøpe, lease eller abonnere?

Det er mange elbiler på markedet og det kan være utfordrende å velge den rette med tanke på størrelse, pris og rekkevidde, men også med tanke på finansiering og endring i behov over tid.

Det er fordeler og ulemper med alle alternativene, og hva som er det beste alternativet vil variere og være avhengig av flere faktorer hos den enkelte. Den største felles fordelen er imidlertid at det er mulig å skaffe seg elbil raskt! Å vente med å kjøpe elbil i påvente av noe bedre er ikke annet enn en dårlig strategi.

Hvis du bor i et borettslag eller sameie med lademulighet fra Ohmia Charging kan du når som helst bestille ladeabonnement og være klar til å lade på få dager. Les mer om våre ladeabonnement her.Andre nyheter

Fra og med 1. juli kommer det nye regler for hjemmelading!

Du lader kanskje på «gamlemåten» – i en jordet husholdningskontakt? Det kan du fortsette med hvis du skal nødlade, men nye installasjoner må nå følge den reviderte NEK 400-standarden.

Skal du på ferie med elbil i sommer? Vi gir deg tipsene for en suksessfull tur!

Det er sommer. Det blir (forhåpentligvis) sol. Det er tid for å dra på ferie på (lande)veien med elbil. Her har vi samlet noen smarte tips og råd som du kan ha med deg på turen.

Det er ikke lenger noen tvil om hvilken bil som er mest miljøvennlig!

Elbiler genererer stadig mindre klimagassutslipp. En ny internasjonal studie viser at det ikke er noen tvil - elbilen er klart mer miljøvennlig gjennom hele levetiden sammenlignet med en fossilbil 🚘