05 OKT
Bilde av Ohmia Charging lader i garasjekjeller

Gode nyheter for deg som elbileier i borettslag

Tidligere har flere elbileiere i borettslag blitt nektet å sette opp lader i garasjeanlegget der de bor. Forrige uke fremmet regjeringen et lovforslag som vil endre borettslagsloven til å gi laderett til beboere med elbil. Den nye loven gjør det mulig for deg som beboer å sette opp en lader på din parkeringsplass, selv i tilfeller der flertallet i borettslaget er imot.

Like regler for borettslag og sameier

I mai 2017 ba stortinget regjeringen om å fremme et forslag til utforming av en nasjonal regulering for å sikre eiere i borettslag og sameier retten til å etablere et ladepunkt. For sameiene trådte endringen raskt i kraft da eierseksjonsloven ble endret samme år. Endringene i borettslagsloven har derimot latt vente på seg, og det er ikke før nå at endringene vil gjøres også her. Det gjør at de nye reglene endelig gir like rettigheter for de som bor i borettslag og sameier når det kommer til elbillading.

Forutsetninger for loven

Forutsetningen for loven er at beboere som ønsker lader må ha rett til å parkere på borettslagets eller sameiets eiendom. Borettslaget eller sameiet kan ikke nekte beboeren elbillader på sin plass uten å ha en saklig grunn. Hver enkelt beboer må selv betale for sin lader og sitt strømforbruk, men oppgraderingen av selve infrastrukturen vil kunne bli en felles kostnad for borettslaget.

Tjenestebasert ladeløsning med en minimal kostnad for fellesskapet

Ønsker man å gjøre det mest mulig rettferdig etter det nye lovverket finnes det flere tilbydere på markedet som setter en fast utkjøpsverdi på anlegget ved avtaleinngåelse som reduseres over tid. dette gjøres ved at beboere får en minimal økning i fellesutgifter. Boligselskapene får så muligheten til når som helst etter avtalefestet bindingstid å ta over hele anlegget til en forhåndsdefinert utkjøpspris. Med en tjenestebasert ladeleverandør får man full dekning på alle parkeringsplasser og kun de som lader inngår egne ladeabonnement. Skulle en beboer ønske å kjøpe seg elbil på et senere tidspunkt kan beboeren enkelt koble seg til ladeanlegget og tegne et ladeabonnement.

Vil du vite mer om hvordan dere kan få elbillading til alle i borettslaget eller sameiet med minimale kostnader for felleskapet?

 Klikk her

 

 


Andre nyheter

Elbilandelen øker – på god vei mot nullutslipp i 2025

I 2025 har regjeringen satt som mål at nybilsalget kun skal bestå av nullutslippsbiler. Vi nærmer oss 2025 med stormskritt og salg av elbil har aldri vært høyere! Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) opplyser at hele 77,5 prosent av nybilsalget besto av elbiler i september. Det er grunn til jubel og hurrarop!

Rekordhøye strømpriser - men ikke med elbillading fra Ohmia Charging

Denne høsten har vi allerede sett rekordhøye strømpriser – og det er stor sannsynlighet for at prisene vil fortsette å øke! Som ladekunde hos Ohmia Charging trenger du ikke tenke på noe av dette, siden månedsprisen for elbillading er den samme uansett.

Rekkeviddeangst? Her er tipsene som gjør at du kan slappe av.

Du kommer langt med god rekkevidde på bilen. Det blir stadig flere ladeplasser langs veien. Men den beste kuren mot rekkeviddeangst er stabil hjemmelading!