26 MAI
Ladeanlegg til elbil

Fem ting å vurdere ved valg av ladeleverandør til borettslaget eller sameiet

Når dere skal investere i ladeanlegg til borettslaget eller sameiet, er det flere spørsmål dere bør stille leverandørene. Les de fem viktigste i denne artikkelen!

Hva betyr investeringen for din lommebok?

I presiseringen av borettslagsloven og eierseksjonsloven ble det slått fast at retten til å lade og investeringen i elbilladeanlegg skal betales av andelseiere og seksjonseiere som har rett til å parkere på borettslagets eller sameiets eiendom. Det vil oftest bety en liten økning i fellesutgifter for alle beboere.

Ohmia Charging tok tidligere hele kostnaden og jobben med å etablere ladeanlegg, men etter den nye lovpresiseringen er det ikke lenger anbefalt til å gjøre det slik. Derfor tilbyr vi nå en løsning der fellesutgiftene øker minimalt og betales over en periode på 20 år. Samtidig får beboere tilgang til et høyteknologisk ladeanlegg den dagen de trenger lading, samtidig som at det øker verdien på boligene. Boligfellesskapet har utkjøpsmulighet og kan ta over anlegget til en forhåndsdefinert pris.

Dessuten er prisene på ladeabonnement redusert (nå fra 199 kr/mnd) og etableringsavgiften er fjernet. Les mer om vår nye prismodell her.

Hva er inkludert i månedlig kostnad?

Hva som inngår i månedlig avtale vil variere mellom leverandører.

Som ladeanleggsabonnent hos Ohmia, Norges største leverandør av ladeanlegg til borettslag og sameier, får dere et smart anlegg som vi drifter for dere, med forsikringer og kontroller av anlegget inkludert. Dere har vissheten om at vi tar kostnaden og oppgraderer anlegget ved feil eller ved store teknologiske skifter. Alt dette er helt administrasjonsfritt for styret.

Beboere tegner et ladeabonnement med Ohmia Charging basert på sitt ladebehov. Les mer om hvorfor elbillading aldri har vært enklere.

Smart lading – hvor raskt kan du lade bilen?

Det er store forskjeller på ulike ladeanlegg, og det påvirker hvor fort du får ladet bilen din og hvor mange som kan lade av gangen. Aller størst er forskjellen ved løsninger der hver beboer har sin egen stikkontakt og kurs sammenliknet med et smart ladeanlegg som fordeler strømmen.

Med egen kontakt får du ladet bilen din med 2,3 kW effekt. Da vil det for eksempel ta deg nesten 30 timer å fullade en Tesla Model 3. Med et smart ladeanlegg kan du se for deg at all effekten er samlet i en felles bank og fordeles på dem som lader. Slik kan du oppnå effekt på opptil 22 kW ved smart lading, og dermed lade inntil ti ganger raskere enn i en kontakt.

Med Ohmia får du alltid best tilgjengelig effekt på ladingen. Les mer om smart lading her.

Hvordan er kvaliteten på ladeanlegget?

Les vilkårene nøye når du vurderer tilbydere og tenk over hva som er viktigst for deg når du kjøper en tjeneste. Pris bør alltid veies opp mot kvalitet, og man bør tenke på om anlegget er like brukervennlig og effektivt om 20 år? Et ladeanlegg er nemlig ikke bare et ladeanlegg. Vær årvåken når du velger leverandør og tenk langsiktig. Det er ikke nok at ladeanlegget står til kravene dine i dag hvis det ikke kan oppskaleres i takt med at teknologien utvikler seg.

I Ohmia kan vi garantere deg at vi bygger høyteknologiske elbilladeanlegg for framtiden. Inkludert i prisen for oppsett og drift er også eventuelle teknologiske oppdateringer. Det innebærer blant annet at ladeanleggene allerede nå bygges med tanke på at ladekunder kan levere strøm fra bilen tilbake til strømnettet, samt at ladeanlegget kan prioritere strøm ut fra batterinivå – når disse tingene blir mulig.

Hvordan er dekningen på ladeanlegget?

Sjekk hvor mange parkeringsplasser som får full ladetilgang og om det er enkelt for beboere å koble seg på ladeanlegget. Må dere få en elektriker på besøk hver gang en ny beboer skal koble seg til anlegget kan dette bli en dyr affære.

Ohmia Charging bygger med full dekning til alle parkeringsplasser. Det betyr at alle plasser klargjøres for lading ved å trekke strøm og montere et deksel. Når du som beboer trenger lading bestiller du et ladeabonnement og får laderen tilsendt i posten. Den kan du montere selv. Se hvor enkelt det er her!

Dette gjør at dere som boligsfellesskap ikke trenger å tenke på enkeltkostnader knyttet til å installere og gi ladetilgang til flere beboere. Ladeabonnementene er også enkle, forutsigbare og individuelt priset, slik at det skal være enklest mulig for alle å velge elbil. Det er vårt (og ikke minst deres!) bidrag til nullutslippssamfunnet.

Nysgjerrig på å vite mer om Ohmia? Ta kontakt med oss!


Andre nyheter

Fra og med 1. juli kommer det nye regler for hjemmelading!

Du lader kanskje på «gamlemåten» – i en jordet husholdningskontakt? Det kan du fortsette med hvis du skal nødlade, men nye installasjoner må nå følge den reviderte NEK 400-standarden.

Skal du på ferie med elbil i sommer? Vi gir deg tipsene for en suksessfull tur!

Det er sommer. Det blir (forhåpentligvis) sol. Det er tid for å dra på ferie på (lande)veien med elbil. Her har vi samlet noen smarte tips og råd som du kan ha med deg på turen.

Det er ikke lenger noen tvil om hvilken bil som er mest miljøvennlig!

Elbiler genererer stadig mindre klimagassutslipp. En ny internasjonal studie viser at det ikke er noen tvil - elbilen er klart mer miljøvennlig gjennom hele levetiden sammenlignet med en fossilbil 🚘