21 DES
Hvilken ladetype er du?

Mest hjemme, her og der eller mest borte?

Vi mener den beste ladingen du gjør med bilen din er den du gjør hjemme. Det er mest skånsomt for bilens batteri og forutsigbart og trygt for deg som sjåfør. Du får mulighet til å starte hver eneste dag fulladet - med blanke ark og fargestifter tell.

Med det sagt så er vi alle forskjellige, med ulike jobber, biler og behov. Derfor er det ikke alltid man får til å bare lade hjemme. For å gjøre det lettere for deg som el-bilist å velge riktig ladeabonnement hos oss har vi delt det inn i tre ladetyper: mest hjemme, her og der og mest borte.

Kort fortalt fungerer et ladeabonnement fra Ohmia slik at du betaler en pris for tilgang til ladeanlegget. For å kunne lade bestiller du et ladeabonnement. Det gjør du ved å legge inn din biltype, hvor mange kilometer du kjører i løpet av ett år og hva slags ladetype du er. Vi regner så ut et skreddersydd ladeabonnement for deg og din bil. Laderen sender vi deg hjem i posten - inkludert i prisen.

De tre ladetypene vi har opprettet kan enkelt forklares slik:Har du et stort batteri og er hjemme til relativt faste tider er du nok innenfor rammene av vår kategori, «Mest hjemme». Det vil si at du er mest hjemme og lader mest hjemme.

Har du et mindre batteri på bilen? Eller er du mye på farta? Da er det ikke sikkert at det er tilstrekkelig å bare lade hjemme. Vi kaller denne kategorien «Her og der». Du har en opportunistisk holdning og «ordner litt lading» hos venner, familie eller andre type stoppesteder på din vei.

Har du en raus arbeidsgiver med lading på jobb? Eller er du kanskje mest borte på grunn av jobb eller andre omstendigheter? Da går du under kategorien «Mest borte».  Dette er for de som lader mest borte, men som fortsatt ønsker muligheten til trygg og forutsigbar hjemmelading.

For når alt kommer til alt er sammenhengen mellom rekkeviddeangst og mangel på hjemmelading stor. Det er trygt og godt å kunne lade hjemme uavhengig av hvilken ladetype du er.

Vi håper du finner deg til rette i en av våre ladetyper!

Fulladet hilsen fra Ohmia


Andre nyheter

Derfor bør du begrense bruk av hurtiglader til elbil

Har du ladeabonnement på elbil hjemme, slipper du å tenke på ulempene med slitasje på batteriet, ladekøer og høye kostnader. Da starter du hver dag med fulladet bil! Hurtigladere virker som en kjapp plan b, siden du på en halvtime kan få elbilens batteri fra 20 til 80 prosent i sommerhalvåret (avhengig av hvilken bil du har).

Ladeanlegg for elbil kan øke verdien på boligen ved salg

Dersom dere har vedtatt å bygge felles ladeanlegg i boligfellesskapet, er det gode nyheter – også for deg som ikke har elbil selv. Bilparken i Norge byttes gradvis ut til fordel for elbiler, og du vil naturligvis at elbilistene skal komme på visning. Særlig når du vet at én ekstra budgiver kan bety minst 36 000 kr mer igjen for leiligheten din!

Still krav – et ladeanlegg er ikke et ladeanlegg

Se hvilke krav du bør stille til de som bygger ladeanlegg for å vite hva dere faktisk får for pengene boligfellesskapet investerer, og hvor mye du som sluttbruker må ut med fra egen lomme.