08 APR
Barn som leker på slette med solcellepanel i bakgrunnen

Opprinnelsesgaranti

I Ohmia Charging er vi opptatt av å gjøre det vi kan for å nå nullutslipps-samfunnet raskest mulig. For å sikre bærekraft i vår tjeneste tilbyr vi kundene våre strøm med opprinnelsesgaranti. Vi leverer 100 prosent fornybar energi via Ohmia Energy, som er eid av TrønderEnergi. Det betyr at du som ladekunde hos Ohmia Charging er sikret fornybar energileveranse til å lade elbilen din med.

Hva er opprinnelsesgarantier?

En opprinnelsesgaranti er et verdipapir på at en viss mengde strøm, 1 (MWh), er produsert fra en spesifisert energikilde, i et gitt år. Det er med andre ord et bevis på at elektrisk kraft har sin opprinnelse i fornybare energikilder.

Opprinnelsesgarantiene er merket med informasjon som kjennetegner produksjonen. For eksempel er opprinnelsesgarantiene merket med hvilket kraftverk de stammer fra, hvor gammelt kraftverket er og hvilken teknologi det er snakk om (for eksempel vannkraft eller vindkraft).

Det er kraftprodusentene som selger opprinnelsesgarantier til strømleverandører. Når strømleverandøren har kjøpt opprinnelsesgarantier kan de tilby sine strømkunder en garanti for at det produseres like mye fornybar energi tilsvarende kundens forbruk.

Det er ikke mulig å spore fornybar strøm. Energi tar kortest mulig vei og det vil derfor ikke være mulig å si med 100 prosent sikkerhet hvor strømmen kommer fra og om den er fornybar eller ikke.

Opprinnelsesgarantien innebærer altså ikke at strømmen som faktisk leveres er produsert med fornybare energiressurser, men at kraftprodusenten har produsert en tilsvarende energimengde av fornybare energikilder. Med opprinnelsesmerket strøm kan du som kunde altså være helt sikker på at strømleverandøren kjøper opprinnelsesgarantier tilsvarende ditt strømforbruk.

Hvorfor har vi opprinnelsesgarantier?

Bruk av opprinnelsesgarantier er viktig på veien til å oppnå et nullutslippssamfunn. Det bidrar til større fokus på fornybar energi samtidig som det gir kunden dokumentasjon på at det er produsert fornybar energi tilsvarende kundens forbruk.

Opprinnelsesgarantier viser at man støtter fornybar kraftproduksjon, som vil gjøre fornybar energi konkurransedyktig i større grad. Etterspørselen vil øke og fornybar kraftproduksjon vil bli mer attraktivt å investere i.

Med ladeabonnement fra Ohmia Charging er opprinnelsesgarantier inkludert, og påvirker ikke prisen på abonnementet.


Andre nyheter

Fra og med 1. juli kommer det nye regler for hjemmelading!

Du lader kanskje på «gamlemåten» – i en jordet husholdningskontakt? Det kan du fortsette med hvis du skal nødlade, men nye installasjoner må nå følge den reviderte NEK 400-standarden.

Skal du på ferie med elbil i sommer? Vi gir deg tipsene for en suksessfull tur!

Det er sommer. Det blir (forhåpentligvis) sol. Det er tid for å dra på ferie på (lande)veien med elbil. Her har vi samlet noen smarte tips og råd som du kan ha med deg på turen.

Det er ikke lenger noen tvil om hvilken bil som er mest miljøvennlig!

Elbiler genererer stadig mindre klimagassutslipp. En ny internasjonal studie viser at det ikke er noen tvil - elbilen er klart mer miljøvennlig gjennom hele levetiden sammenlignet med en fossilbil 🚘