03 SEP
Illustrasjonsbilde for Rekkeviddeangst? Her er tipsene som gjør at du kan slappe av.

Rekkeviddeangst? Her er tipsene som gjør at du kan slappe av.

Du kommer langt med god rekkevidde på bilen. Det blir stadig flere ladeplasser langs veien. Men den beste kuren mot rekkeviddeangst er stabil hjemmelading!

Start hver dag fulladet

Lading i det daglige er det lykkelige utgangspunktet for enhver elbileier. Hver gang du parkerer hjemme, plugger du bilen til ladeanlegget og vet at du setter deg inn i fulladet bil neste gang du skal ut. Lurer du på hvor lang tid det tar å lade bilen? Les mer om ladetid her.

Som elbileier bør du være ekstra nøye med hvor du kjøper bolig, eller vite at borettslaget/sameiet har planer om å sette opp ladeanlegg. Husk å stille krav til leverandøren, for et ladeanlegg er ikke et ladeanlegg.

Med Ohmia Chargings ladeanlegg på parkeringsplassene i boligfellesskapet, kan du abonnere på elbillading til en fast månedspris.

God rekkevidde til middels lange turer

Med de nyere elbilmodellene kommer du langt før du må lade, så de er perfekte for dagsturer. Da kan du lade hjemme.

De er også gode på lengre turer, ettersom du gjerne vil strekke på beina uansett i løpet av turen. Da kan du lade bilen mens du spiser en is – vel vitende om at du kommer fram uten problemer, helt fri for rekkeviddeangst.

Et tips er å sette timer på bilen slik at ladingen foregår helt frem til du skal dra, spesielt på vinteren. Et varmt batteri lader raskere enn et kaldt batteri, så det er lurt å vente med eventuell hurtiglading til batteriet er godt og varmt. 

Lading langs veien kan by på utfordringer

Egentlig skal du ikke trenge å lytte til rekkeviddeangsten, heller ikke på langturer, for nå er det så mange hurtigladere langs veien. Se kart fra Norsk ebilforening

Samtidig kan det hende du blir stående i kø for å lade, og i noen få tilfeller hender det at laderen ikke fungerer. Det er flere gode grunner til å begrense hurtiglading, blant annet at det kan skade batteriet og at det er varierende kvalitet på hurtigladere.

Derfor: Sørg for å ha nok rekkevidde på bilen, så starter hver dag med masse muligheter!


Har ikke borettslaget ditt ladeanlegg ennå? Ta kontakt med Ohmia Charging i dag!


Andre nyheter

Slik beregner du ladetid på elbiler

Lykken er en ladeboks på veggen, for da trenger du ikke tenke mye på ladetid, siden du kan plugge deg til hver gang elbilen står parkert. Men dersom du ikke har fast tilgang på lading hjemme, eller er litt ekstra interessert i ladetider, ampere, spenning og effekt, kan du se hvordan du regner ut ladetid på elbiler her.

Derfor bør du begrense bruk av hurtiglader til elbil

Har du ladeabonnement på elbil hjemme, slipper du å tenke på ulempene med slitasje på batteriet, ladekøer og høye kostnader. Da starter du hver dag med fulladet bil! Hurtigladere virker som en kjapp plan b, siden du på en halvtime kan få elbilens batteri fra 20 til 80 prosent i sommerhalvåret (avhengig av hvilken bil du har).

Ladeanlegg for elbil kan øke verdien på boligen ved salg

Dersom dere har vedtatt å bygge felles ladeanlegg i boligfellesskapet, er det gode nyheter – også for deg som ikke har elbil selv. Bilparken i Norge byttes gradvis ut til fordel for elbiler, og du vil naturligvis at elbilistene skal komme på visning. Særlig når du vet at én ekstra budgiver kan bety minst 36 000 kr mer igjen for leiligheten din!