03 SEP
Illustrasjonsbilde for Rekkeviddeangst? Her er tipsene som gjør at du kan slappe av.

Rekkeviddeangst? Her er tipsene som gjør at du kan slappe av.

Du kommer langt med god rekkevidde på bilen. Det blir stadig flere ladeplasser langs veien. Men den beste kuren mot rekkeviddeangst er stabil hjemmelading!

Start hver dag fulladet

Lading i det daglige er det lykkelige utgangspunktet for enhver elbileier. Hver gang du parkerer hjemme, plugger du bilen til ladeanlegget og vet at du setter deg inn i fulladet bil neste gang du skal ut. Lurer du på hvor lang tid det tar å lade bilen? Les mer om ladetid her.

Som elbileier bør du være ekstra nøye med hvor du kjøper bolig, eller vite at borettslaget/sameiet har planer om å sette opp ladeanlegg. Husk å stille krav til leverandøren, for et ladeanlegg er ikke et ladeanlegg.

Med Ohmia Chargings ladeanlegg på parkeringsplassene i boligfellesskapet, kan du abonnere på elbillading til en fast månedspris.

God rekkevidde til middels lange turer

Med de nyere elbilmodellene kommer du langt før du må lade, så de er perfekte for dagsturer. Da kan du lade hjemme.

De er også gode på lengre turer, ettersom du gjerne vil strekke på beina uansett i løpet av turen. Da kan du lade bilen mens du spiser en is – vel vitende om at du kommer fram uten problemer, helt fri for rekkeviddeangst.

Et tips er å sette timer på bilen slik at ladingen foregår helt frem til du skal dra, spesielt på vinteren. Et varmt batteri lader raskere enn et kaldt batteri, så det er lurt å vente med eventuell hurtiglading til batteriet er godt og varmt. 

Lading langs veien kan by på utfordringer

Egentlig skal du ikke trenge å lytte til rekkeviddeangsten, heller ikke på langturer, for nå er det så mange hurtigladere langs veien. Se kart fra Norsk ebilforening

Samtidig kan det hende du blir stående i kø for å lade, og i noen få tilfeller hender det at laderen ikke fungerer. Det er flere gode grunner til å begrense hurtiglading, blant annet at det kan skade batteriet og at det er varierende kvalitet på hurtigladere.

Derfor: Sørg for å ha nok rekkevidde på bilen, så starter hver dag med masse muligheter!


Har ikke borettslaget ditt ladeanlegg ennå? Ta kontakt med Ohmia Charging i dag!


Andre nyheter

Elbilens teknologiske utvikling

Elbiler har vært på markedet i en årrekke og er kontinuerlig i en rivende utvikling. Det har skjedd store teknologiske skifter fra de første elbilene kom og frem til i dag. – Dagens wow-effekt blir morgendagens gjesp, sier vår EV-ekspert. Hva vil skje i årene som kommer?

Elbillading på vinteren – myter, tips og råd

Vinteren har kommet for lengst og temperaturen har sunket i hele landet. Kulde er som kjent ikke elbilens beste venn, og mange opplever frustrasjon fordi rekkevidden på elbilen reduseres. Ladehastigheten reduseres også merkbart, og er ikke lenger like rask som oppgitt effekt på laderen. Her gir vi deg tips og råd til lading i kulden!

Elbiler du kan få raskt – kjøpe brukt, abonnere eller lease

Bilprodusenter sliter med å møte etterspørselen etter nye elbiler, og leveringstiden på enkelte modeller har blitt ekstra lang som en følge av komponentmangel og en verdensomfattende pandemi. Det er likevel ingen grunn til å vente med å skaffe seg elbil. Her får du tips til elbiler du kan få raskt – nærmest på dagen!