03 SEP
Illustrasjonsbilde for Rekkeviddeangst? Her er tipsene som gjør at du kan slappe av.

Rekkeviddeangst? Her er tipsene som gjør at du kan slappe av.

Du kommer langt med god rekkevidde på bilen. Det blir stadig flere ladeplasser langs veien. Men den beste kuren mot rekkeviddeangst er stabil hjemmelading!

Start hver dag fulladet

Lading i det daglige er det lykkelige utgangspunktet for enhver elbileier. Hver gang du parkerer hjemme, plugger du bilen til ladeanlegget og vet at du setter deg inn i fulladet bil neste gang du skal ut. Lurer du på hvor lang tid det tar å lade bilen? Les mer om ladetid her.

Som elbileier bør du være ekstra nøye med hvor du kjøper bolig, eller vite at borettslaget/sameiet har planer om å sette opp ladeanlegg. Husk å stille krav til leverandøren, for et ladeanlegg er ikke et ladeanlegg.

Med Ohmia Chargings ladeanlegg på parkeringsplassene i boligfellesskapet, kan du abonnere på elbillading til en fast månedspris.

God rekkevidde til middels lange turer

Med de nyere elbilmodellene kommer du langt før du må lade, så de er perfekte for dagsturer. Da kan du lade hjemme.

De er også gode på lengre turer, ettersom du gjerne vil strekke på beina uansett i løpet av turen. Da kan du lade bilen mens du spiser en is – vel vitende om at du kommer fram uten problemer, helt fri for rekkeviddeangst.

Et tips er å sette timer på bilen slik at ladingen foregår helt frem til du skal dra, spesielt på vinteren. Et varmt batteri lader raskere enn et kaldt batteri, så det er lurt å vente med eventuell hurtiglading til batteriet er godt og varmt. Les mer om elbillading på vinteren.

Lading langs veien kan by på utfordringer

Egentlig skal du ikke trenge å lytte til rekkeviddeangsten, heller ikke på langturer, for nå er det så mange hurtigladere langs veien. Se kart fra Norsk ebilforening

Samtidig kan det hende du blir stående i kø for å lade, og i noen få tilfeller hender det at laderen ikke fungerer. Det er flere gode grunner til å begrense hurtiglading, blant annet at det kan skade batteriet og at det er varierende kvalitet på hurtigladere.

Derfor: Sørg for å ha nok rekkevidde på bilen, så starter hver dag med masse muligheter!


Har ikke borettslaget ditt ladeanlegg ennå? Ta kontakt med Ohmia Charging i dag!


Andre nyheter

Fra og med 1. juli kommer det nye regler for hjemmelading!

Du lader kanskje på «gamlemåten» – i en jordet husholdningskontakt? Det kan du fortsette med hvis du skal nødlade, men nye installasjoner må nå følge den reviderte NEK 400-standarden.

Skal du på ferie med elbil i sommer? Vi gir deg tipsene for en suksessfull tur!

Det er sommer. Det blir (forhåpentligvis) sol. Det er tid for å dra på ferie på (lande)veien med elbil. Her har vi samlet noen smarte tips og råd som du kan ha med deg på turen.

Det er ikke lenger noen tvil om hvilken bil som er mest miljøvennlig!

Elbiler genererer stadig mindre klimagassutslipp. En ny internasjonal studie viser at det ikke er noen tvil - elbilen er klart mer miljøvennlig gjennom hele levetiden sammenlignet med en fossilbil 🚘