Gutt med elektrisk, rødt hår. Overrasket. Grå bakgrunn. Hvit t-skjorte.

Spørsmål og svar

Hvor bestiller jeg lader og ladeabonnement?

Ladeabonnement (som inkluderer lader) må bestilles på våre nettsider, og det gjør du enkelt her!

Hvordan monterer jeg laderen på bakplaten?

Du kan se hvordan du enkelt monterer laderen i videoen her!

Følger ladekabel med?

Ladekabel er det eneste som ikke følger med i våre ladeabonnement. Ladekabelen følger ofte med bilen, men hvis ikke bør du kontakte bilforhandleren for å sikre at du får rett ladekabel til din bil. Våre ladere har standard type 2 uttak.

Kommer laderen med vanlig stikkontakt?

Det er ingen vanlige stikkontakter i våre ladere. Det er ladere av type 2 standard ladekontakt. Her kan du lese mer om hvorfor du ikke bør lade i vanlig stikkontakt.

Hvem kan få ladeløsning fra Ohmia Charging?

Ohmia Charging tilbyr elbillading til boligfellesskap i hele landet. For at beboere skal få tilgang til ladetjenesten, må boligfellesskapet ha en avtale med oss – sjekk om ditt boligfellesskap har en avtale her.

Når åpnes det opp for bestilling i mitt boligfellesskap?

Du vil få beskjed fra styret i ditt boligfellesskap når ladeanlegget er ferdig og det åpnes opp for bestilling.

Hvor lang tid tar det før laderen er klar?

Leveringstid varierer fra to dager til tre uker, avhengig av type ladeanlegg. Du kan se dine monteringsalternativer i bestillingsløsningen. Hvis du ikke får opp monteringsalternativer, betyr det at laderen må monteres av en fagperson, og tar vi oss av.

Hva er fordelene med et felles ladeanlegg?

Ett felles ladeanlegg kan lade alle bilene samtidig på en mer effektiv og smart måte enn om hver enkelt har sin egen lader, det vil si at strømmen fordeles etter behov. I tillegg unngår man større kostnader for å utvide for nok kapasitet til enkeltstående ladere. Ofte ser vi at tilgjengelig kapasitet inn til parkeringskjeller i utgangspunktet er for lav til å etablere et godt tilbud på enkeltstående ladere til alle som ønsker lading.

Hvor stor effekt kan jeg få?

Laderen støtter alle nivåer opp til 22kW, og tilbyr effekt ut fra hvor mange som lader samtidig og hvilken effekt batteriet kan ta imot.

Hvor mye strøm bruker min elbil?

Brukerundersøkelser viser at snittforbruket på en elbil eller ladbar hybrid er ca. 2kWh pr mil. Men forbruket vil variere ut fra mange forhold, slik som kjøremønster, type elbil, temperatur, andre strømkilder i bilen etc.

Hvem eier ladeboksen?

Selve ladeboksen sammen med resten av infrastrukturen for lading vil eies og driftes av Ohmia Charging. Som bruker av denne vil du leie tilgang til boksen for en fast sum pr mnd. All drift, vedlikehold og service vil være vårt ansvar.

Sitter ladekabelen fast?

Dytt kabelen hardt inn i laderen samtidig som du vrikker den opp og ned og til sidene flere ganger. Med andre hånden trykker du på touch-knappen i 1-2 sekunder (nesten usynlig prikk over lysstripen). Så rykker du ut kabelen. Dersom det ikke fungerer første gang, dytt kabelen enda litt hardere inn i laderen. Gjør det samme om igjen til den slipper.

Hva er inkludert i ladeabonnementet?

Ladeabonnementet inkluderer ALT, blant annet strøm, et høyteknologisk ladeanlegg som fordeler strømmen på en smart og effektiv måte, teknologiske oppgraderinger ved behov, garanti, service, forsikringer og kundeservice. Les mer her.

Hvorfor må jeg oppgi KM og ikke kWh?

Vi baserer våre ladeabonnement på din årlige kjørelengde fremfor kWh. Da slipper du som kunde å tenke på svingninger i strømpriser. I ladeabonnementet inngår f. eks. at du kan forvarme bilen om vinteren uten at det påvirker ditt abonnement så lenge du kjører oppgitt antall KM. 

Hvordan ligger jeg an i forhold til valgte KM og mitt ladeabonnement?

For å sjekke hvordan du ligger an i forhold til kjørelengden du har oppgitt kan du sjekke kilomterstand i bilen din og sammenligne det med hvor mange KM du oppga når du bestilte ditt ladeabonnement. Ser du at du er langt under eller over antall KM kan du enkelt justere abonnementet på Min Side – les hvordan her.

Hvilket ladeabonnement passer for hybridbil?

Våre ladeabonnement tilpasses også hybridbiler. Legg inn biltype, total kjørelengde i løpet av et år og hvor stor andel av kilometerne du lader hjemme i bestillingsløsningen. Du har alltid mulighet til å endre ladeabonnement på et senere tidspunkt på Min Side.

Hvor lang tid tar det å lade?

Ladetid er avhengig av flere faktorer. For det første er det avhengig av hvor stort batteri elbilen har, og dette varierer blant ulike bilmodeller. I tillegg vil ladetiden avhenge av hvor mye batterikapasitet det er igjen på bilen når ladingen starter, og hvilken effekt batteriet kan ta imot. Her har bilmodellene ulike nivåer som går fra 3,6kW til 22kW. Med et felles ladeanlegg vil tilgjengelig effekt fordeles på de som til en hver tid lader, det vil si at ladetiden vil variere ut ifra hvor mange som lader samtidig. Les mer her.

Kan laderen brukes til motorvarmer? 

Vi har ikke støtte for motorvarming i våre ladeanlegg.

Hvordan styrer jeg laderen min? 

For å starte lading, låse kabel, restarte eller legge til ladebrikke må du logge inn på Min Side. Ladeleverandørens egne apper vil ikke fungere for deg da vi er eier av laderen og den er en del av et smart ladesystem. 

Jeg har valgt faktura, men må fortsatt legge inn kortinformasjon. Hvorfor?

Det er kun etableringsgebyret som kan betales på faktura. Månedsbeløpet trekkes automatisk via ditt kort hver måned etter at ladeabonnementet har startet. 

Jeg har valgt faktura, men får feilmelding i slutten av bestillingen. Hva er galt?

Hvis du har valgt faktura og får feilmelding på slutten av bestillingen, må du dobbeltsjekke at alle opplysningene du har oppgitt stemmer med folkeregistrerte opplysninger. Hvis alle opplysningene stemmer og du fortsatt får feilmelding er du ikke godkjent hos vår betalingsformidler SwedBank Pay. Du må da betale etableringen med kort for å få registrert bestillingen. 

Kan jeg endre fast trekkdato?

Trekkdato følger startdatoen på avtalen og kan dessverre ikke endres.

Kjører du en Renault Zoe? 

Renault Zoe har problemer med å lade i norske 230V anlegg. For å lade i disse anleggene må du derfor ha en spesialkabel. Mange har en slik kabel med vanlig støpsel (schuko), men denne kan ikke brukes i våre 230V ladeanlegg med ladeboks type2 (overgang schuko til Type2 er ikke tillatt). For å lade i våre 230V anlegg trenger du derfor typegodkjent kabel som kjøpes hos Renault forhandler - se link herEr vårt ladeanlegg 400V er det ingen spesielle tilpasninger for Renault Zoe og du kan bruke en vanlig Type2 ladekabel.