Spørsmål og svar om lading av din elbil

 

Hvor mye strøm bruker min elbil?

Brukerundersøkelser viser at snittforbruket på en elbil eller ladbar hybrid er ca. 2 kWt per mil. Men forbruket vil variere ut fra mange forhold, slik som kjøremønster, type elbil, temperatur, andre strømkilder i bilen etc.

Hvor lang tid tar det å lade?

Ladetid er avhengig av flere faktorer. For det første kommer det an på hvor stort batteri elbilen har, og dette varierer blant ulike bilmodeller. I tillegg vil ladetiden avhenge av hvor mye batterikapasitet det er igjen på bilen når ladingen starter, og hvilken effekt batteriet kan ta imot. Her har bilmodellene ulike nivåer som går fra 3,6 kW til 22 kW. Med et smart ladeanlegg vil tilgjengelig effekt fordeles på de som til enhver tid lader, det vil si at ladetiden vil variere ut ifra hvor mange som lader samtidig. Les mer under spørsmål og svar om ladeanlegget, og les mer om ladetid her.

Hvilket ladeabonnement passer for hybridbil?

Våre ladeabonnement tilpasses også hybridbiler. Legg inn biltype, total kjørelengde i løpet av et år og hvor stor andel av kilometerne du lader hjemme i bestillingsløsningen. Du har alltid mulighet til å endre ladeabonnement på et senere tidspunkt på Min Side.

Kan jeg lade flere biler på en lader?

Ja, hvis du har flere ladbare biler, kan du nå lade alle på samme ladeboks. Husk i så fall å ta høyde for økt strømforbruk i abonnementet.

Kjører du en Renault Zoe?

Renault Zoe har problemer med å lade i norske 230V anlegg. For å lade i disse anleggene må du derfor ha en spesialkabel. Mange har en slik kabel med vanlig støpsel (schuko), men denne kan ikke brukes i våre 230V ladeanlegg med ladeboks type2 (overgang schuko til Type2 er ikke tillatt). For å lade i våre 230V anlegg trenger du derfor typegodkjent kabel som kjøpes hos Renault forhandler. Er vårt ladeanlegg 400V er det ingen spesielle tilpasninger for Renault Zoe, og du kan bruke en vanlig Type2 ladekabel (kontakt styret i ditt boligselskap hvis du er usikker).